Nieuws uit de regio

17-03-2022 - Heist-op-den-Berg

Oude Godstraat blijft éénrichting

En Nederlands vervoerbedrijf is bezig de voormalige klascontainers voor de nieuwe academie in de Oude Godstraat op te laden. Op vrijdag 18 maart zullen de containers verdwenen zijn, maar de straat blijft nog volledig afgesloten tot 30 maart. Dat moet de aannemer de tijd bieden om de verzakkingen te herstellen en de nodige afbakeningen aan te duiden voor fietsers en voetgangers. De toegang tot Heist-centrum vanuit Booischot blijft voorlopig eenrichtingsverkeer.

De klascontainers zijn verkocht voor 36.000 euro ‘Een correcte prijs’ volgens schepen Eric Verbist “De containers staan hier al enkele jaren en hebben toch hun beste tijd gehad”.

 “Er komt bij de herinrichting geen ‘kiss & ride’ in de Oude Gostraat”, vertelt mobiliteitsschepen Kathleen Vantyghem. “Dat zou alleen maar extra verkeer aantrekken. De bestaande verkeersrichting blijft voorlopig behouden, ook al omdat in de Bergstraat de éénrichting blijkbaar zorgt voor een goede verkeersafwikkeling.  We zorgen wel voor een duidelijke afbakening van de zone voor fietsers en voetgangers die wel in beide richtingen kunnen. Er wordt ook gewerkt aan plannen voor de hernieuwing van de riolering in de Oude Godstraat en bij die gelegenheid zal het wegdek worden aangepast”. Fietsers en voetgangers kunnen de Bergstraat bereiken langs Hof Van Riemenstraat, Paul Van Roosbroecklaan en Frans Coeckelbergsstraat. Voetgangers die naar het Kerkplein willen, kunnen via Landekenstraat de trapjes nemen naar Bergop. Het gemotoriseerd vervoer moet omrijden langs Lostraat en Paul Van Roosbroecklaan.

Wie met de auto naar de academie komt, wordt verzocht dat langs de Hof van Riemenstraat te doen. Vantyghem wil nog wel onderzoeken hoe ze die zijstraat van de Paul Van Roosbroecklaan veiliger kan maken, omdat ze nu toch wat verkeer te verwerken krijgt

Tutti e Due

Zwangerschapskleding

lees meer

Sarah's

Trendy damesboetiek Dameskleding - Shapewear - Panty's van topkwaliteit - Accessoires Vanaf maat 34 t/m maat 50

lees meer

De Vier Bollekes

Fan van chocolade, ambachtelijke zoetigheden en delicatessen? Bij De Vier Bollekes kan je terecht voor allerlei lekkernijen en de zoetste geschenken. Niet zo'n zoetebek? Dan vind je vast wel iets in het assortiment originele pasta's, oliën, thee, likeuren of andere heerlijkheden.

lees meer

Speciale promoties Check het hier