Schaak(mat) op den berg

Wat Heist-op-den-Berg nog niet had was een schaakclub maar daar kwam onlangs verandering in. Een groep schaakvrienden besloot de schaakclub ‘Schaak-op-den-Berg’ op te starten. Vanaf nu kan je dus elke maandagnamiddag een partijtje schaak gaan spelen in het zaaltje boven café ’t Hoekske in het centrum van Heist.  “Iedereen is welkom om eens een kijkje te komen nemen of mee te spelen,” vertelt Brigitte Mostien, één van de schaakvrienden.

Hoe ben je beginnen schaken?
Brigitte:
Zo’n 7 jaar geleden ging ik me tijdens een infodag bij het cursuscentrum inschrijven voor Italiaanse les. Tussen de lesgevers van al die cursussen zag ik toen iemand zitten met een schaakbord en een scrabbledoos voor zich. Omdat ik ook graag gezelschapsspelletjes speel, ben ik me daar eens gaan informeren en zo ben ik gestart. Het schaakvirus heeft me daar echt te pakken gekregen.

Wat vind je zo leuk aan schaken?
Brigitte:
Het is een heel eerlijk spel waarbij iedereen begint met dezelfde mogelijkheden. Zelf ben ik van nul begonnen en het leuke is dat je stilaan beter en beter  wordt. Na een tijdje kan je ook kan winnen van meer geoefende spelers en dat geeft natuurlijk wel voldoening. Ik speel ook elke dag online een partijtje schaak. Je  kan dus echt wel stellen dat ik een fervent schaakster ben.

Vanwaar het idee een schaakclub te beginnen?
Brigitte:
Met een aantal cursisten kwamen we ook tijdens de schoolvakanties elke week samen bij iemand thuis om te schaken. Omdat die vaste kern groeide werd dat toch wat te omvangrijk voor onze livings. Bovendien wisten we niet of de schaaklessen bij het cursuscentrum nog zouden doorgaan. Ons eerste idee was aan te  sluiten bij een bestaande club maar daarvoor moesten we al een eindje rijden en het ging ons daar wat te competitief aan toe. Wij gaan liever voor de gemoedelijke  aanpak met een babbeltje, wat lachen en een drankje tussendoor.

Jullie vonden een vaste stek bij café ’t Hoekske?
Brigitte:
Ik was daar eens gaan informeren of we het zaaltje boven niet konden gebruiken voor onze schaaknamiddagen. Vroeger vond er immers al wel eens een  schaaktornooi plaats in ’t Hoekske. Misschien dat we dat ooit ook nog eens organiseren maar dat is voorlopig nog niet aan de orde.

Is iedereen welkom?
Brigitte:
Wie zin heeft in een partijtje schaak mag langskomen, zowel geoefende schakers als absolute beginners zijn welkom. We helpen hen graag op weg. Je  hoeft ook niet bang te zijn een minder slimme zet te doen, dat doen we immers allemaal al eens. Ook de tijd heeft bij ons geen belang en het hoeft er allemaal niet  te serieus aan toe te gaan. Het moet vooral plezant blijven.

Schaak-op-den-Berg
Elke maandagnamiddag vanaf 13u in Café 't Hoekske (zaaltje boven)
Bergstraat 2A
2220 Heist-op-den-Berg

Reacties

Peter Moens schreef op 16-03-2022 14:41

Hallo
Ik ben Peter , 56j , woon in Heist Goor en heb interesse om bij jullie te schaken , vind het alleen jammer dat het op een maandag nm is omdat ik nog werk. Ik ben ook lid op Chess.com onder mijn naam petermoens , spelen jullie ook nog op een avond? Ik hoor het wel.
Groeten en mss tot binnenkort
Peter

michael schreef op 15-02-2023 20:25

ik zou graag eens komen om te zien
zijn der mensen om te schaken
want ik ben toen is geweest maar toen was er geen volk om te spelen
laat mij iets weten

Reageren

Jouw mening is belangrijk. We behouden ons het recht om boodschappen niet te publiceren.

Uw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden

VIA VIA Baby Comfort

In onze  winkel van maar liefst 1000 m² winkelruimte kan u terecht voor toffe kinderkleding van 0 tot 14 jaar en de gehele babyuitzet. Met een persoonlijke aanpak helpen ze je graag een geboortelijst samen te stellen of een leuk geschenk te vinden.

lees meer

Pearle Opticiens

Pearle Opticiens heeft voor iedereen de juiste zichtoplossing. Je vindt er brillen, zonnebrillen en contactlenzen van allerlei trendy merken gecombineerd met uitstekend advies.

lees meer

Ah Yes!

Dans-, turn- en yogakledij

lees meer

Dansstudio Kick-iT

Dansschool, danslessen, workshops, verkoop danskledij

lees meer

Speciale promoties Check het hier